Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

04.05.2015 5097

        21 Eylül 2000 tarihinde eğitim- öğretime açılan okulumuz; bir kurucu müdür, bir müdür baş yardımcısı, beş 1.kademe, on iki branş öğretmeni, bir memur, bir teknisyen, sekiz hizmetli ile eğitim- öğretime başlamıştır.

        Açıldığı tarihte birikmiş bir öğrenci kitlesini ağırlayan okulumuz 2002-2004 yılları arasında 600 (altı yüz) mevcudu görmüştür. Gerek göç, gerek taşımalı eğitim sistemi ve gerekse 4+4+4 sistemi sonucunda okulumuzda halihazırda eğitimine devam eden 5-6-7-8. Sınıflarda 36 kız, 41 erkek olmak üzere toplam 77 öğrenciye bir müdür, bir müdür başyardımcısı, iki müdür yardımcısı, on altı branş öğretmeni, bir memur, yedi hizmetli, bir şoför bir iş-kur çalışanı ile nezih mekanlarda eğitim vermekteyiz.

Okulumuzda 1 Kütüphane, 1 Kapalı Spor Salonu, 1 Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 İngilizce Sınıfı ve  9 adet derslik bulunmaktadır.

         Pansiyonumuz kız ve erkek bölümü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Kız bölümünde 36, erkek bölümünde 42 oda bulunmaktadır,  odalarımız dörder kişilik olup öğrencilerimize temiz bir ortamda hizmet vermekteyiz. Öğrencilerimize açık büfe kahvaltı öğle ve akşam dört çeşit sıcak yemek ve ara öğün ile beslenmelerini en üst düzeyde sağlamaktayız.

Okulumuz kısa sürede gerek eğitim gerekse öğretimde kendisini kabul ettirmiştir. Bugüne kadar yaklaşık 1300 öğrenci mezun olmuştur. Bu öğrencilerimizin yaklaşık %25´i üniversite eğitimini tamamlayarak iş hayatına başlamıştır.

Okulumuz liselere yerleştirme sınavlarında hem Türkiye hem il hem de ilçe ortalamasının üzerindedir. 2011'de yapılan o zamanki adı ile SBS sınavında bir öğrencimiz 500 tam puan alarak Türkiye'de derece yapmıştır.

4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından 2012 yılında Ek Bina´da İspir İlkokulu eğitime başlamıştır.

         Amacımız bütün birimlerimizle gayretlerimizi en üst seviyeye çıkararak başarılarımızı ve kalitemizi yükselterek yolumuza devam etmektir.